nuffnang ads

Kurung Pahang

Thursday, 21 August 2014

Printed Blouse

Printed Blouse ( black and white)


Material : Chiffon high quality
Available size : XS, S, M, L, XL
Price : RM 28 (exclude postage)


Printed blouse (green)


Material : Chiffon high quality
Available size : XS, S, M, L, XL
Price : RM 28 (exclude postage)

Mari mari grab printed blouse sementara stok masih ada. Material memang sangat2 selesa.
Diskaun akan diberikan pada pembelian melebihi 1 helai.
Apa tunggu lagi... pm/ whatssap secepat mungkin untuk dapatkan harga istimewa

Wednesday, 20 August 2014

Petua kurus dengan limau/lemon

Salam
Hai hai..aku kembali lagi dengan petua tradisional. Heh heh heh. Okla, last year aku de jumpe doktor utk check hormone problem. Mase tu aku memang stress gile. Mane x nye, dengan muke penuh dengan jerawat sebesar bijik limau bsepah2 kt muke aku. Da macam2 cara wat tapi x berjaya. Sedey taw. Tapi finally hilangla jerawat tuh..tapi cane?? Haaa tu kene tunggu next next next entry eh. Heeeeee jangan marah.

Okla berbalik pada topik asal..disebabkan kadar metabolisme bdn aku yf rendah tu watkan aku susaaaaahhhh sgt2 nak turunkan berat badan. Walaupun sebulan aku xmakan, or aku joging seribu batu or aku berenang seminggu berturut2 tanpa henti, pun xjamin berat aku akan turun..ahhh

Stress wey!!!!

Da bpe taun berat aku maintain kt takuk tu je walaupun da try mcm2 cara. Last2 aku bebel la kt doktor tu. Doktor ckp bdn aku xde cortisol n xde err err ape name bnde tu..ala lupe lak. Bnde tu la yg control kadar metabolisme bdn kite..

Lame gak aku tpkse amek supplement untuk pulihkan sistem badan. Last2 da ok. Hepila jugak sebab dapat badan yg sihat dari luar n dalam. Then doktor suggest aku minum air sejuk n perahkan sikit limau atau hirisan lemon dalam tu. Disebabkan aku malas nk hiris2, aku perah jela. Dalam 1 liter, aku perahla separuh biji limau nipis. Mula2 minum memang rase pelik. Biase bubuh gula..ni minum kosong cmtu je..erkkk

Aku memang minum 3 liter air setiap hari. Tapi 1 liter tu je buh perahan limau. Xlaratla nak minum 3 liter air perahan limau..masam!! Lgpun limau kn bersifat acidic. Ha kang xpasal2 perut aku terkakis lak.

So aku amalkan minum camtu dalam sebulan lebih. Ade la 2 3 ari xminum sbb limau habis..miahaha. pastu timbang berat badan, eh cam da kurang sket..haah, aku berjaya turunkan 3 kg dlm tempoh tu. Xkesah la sikit pon. Bagi aku da cukup banyak da tu..weeeeee

Memang aku xde wat senaman pape. Juz wat kerja rumah cam biasa je. Haa tula dienye. Bagi aku, leh je kalau nak minum banyak air perahan limau tu if perut korang kebal. Perut aku sensitip..xberani la.. makan mmg kena kurangkan gak. Makan banyak kali tapi kurangkan portion tu..heee. aku xnak kurus cepat. Biar lambat asalkan kekal. Xgitu? Haha I loike..

K la, mate da layu..so nak tido da..selamat malam penduduk dunia..

Assalamualaikum

Monday, 18 August 2014

Selamat malam

Salam semua...
Lame..lame..lame..ye memang sangat2 lame aku xpost apa2 entry. Nak kate bz sangat, erm logik gak la alasan tu..kikiki. ok la..skang tengah berjinak2 wat bisnes sendiri. Tu yg perlukan banyak masa utk setelkan ape yang patut. Mihmihmih. Sori la pd kengkawan yg aku xbape nak layan msg or wasap or wechat or pape jela. Xpenah lupe kt korang...cume sedikit bz. Walaupun jauh dimate tapi korang sume tetap dalam hati aku. Aku sentiasa ingatkan korang..aku rindu kat korang sume...

Dalam kesempatan ni aku nak ucapkan selamat malam pada korang sume.. time2 camni tetibe teringatkan suasana kat U dlu.. aman damai bahagia tenteram. Sunyi je sbb bukannye masing2 bz stadi, tp dok bz layan muvie. Hehehe.

De skali tu aku memang xleh lupe, ade aina ina syana n tiqa...dorang datang lepak kat bilik aku sambil bawak maggi n teh 1 jag. Memang syok gile pekene maggi ramai2 ngn teh panas aina. Walaweh...terbaek!!!

Pas makan pe lg, layanla muvie..pastu 5 orang gadis cilik molek ni ramai2 dok atas katil bujang aku. (Duduk secara melintang). Aku rase sempit bebeno sampai xleh nk bnafas, so tpksela mengalah dok atas kerusi. Xlame tu dengarla bunyik2 dengkuran lembut...alahai mmbe2 aku da syok tdo la plak...xabes tgk muvie pon. Actually da banyak kali gak bnde ni tjadi. Konon nk tgk muvie tapi last2 sume tlena.

Bile tjage masing2 balek bilik ngn muke seposen..maklumla tgh mamai lagi. Seb baik bilik ktorg dekat2 je. Hehehe memang pengalaman yg sgt3 best yg xmungkin aku lupekan seumo hidup aku. Walaupun kitorang bz ngan life masing2 tapi at least kitorang akan luangkan masa untuk tanye khabar masing2... dorang kawan aku dunia akhirat..kawan susah senang aku kt U. 

In case korang terbace entry aku ni..aku nk ucap selamat malam kt korang. Lame xucap selamat malam. Bese orang cakap gudnite ke nite je ke..selamat malam kedengaran agak skema tp sgt bmakne. aku suke orang ucap selamat malam kat aku..tp ade ke ade ke? Hehe..moga dberi peluang utk bnafas keesokan hari.. SELAMAT MALAM semua..
Assalamualaikum

Sunday, 8 June 2014

Kurung Pahang Manik

CODE ITEM : KPM01
PRICE: RM 85
AVAILABLE SIZE : XXL 
SOLD OUT!!!

CODE ITEM : KPM02
PRICE: RM 85
AVAILABLE SIZE : L
SOLD OUT!!!!
                 

Kurung Tradisional


CODE ITEM : KT001
PRICE : RM 120
SOLD OUT

CODE ITEM : KT002
PRICE 120
SOLD OUT

Kurung Pahang Cotton


CODE ITEM :  KP001
PRICE : RM 70
AVAILABLE SIZE : M, L, XL, XXL

CODE ITEM : KP002
PRICE : RM 70
AVAILABLE SIZE : M, XXL

CODE ITEM : KP003
PRICE: RM 70
AVAILABLE SIZE : S, XL

CODE ITEM : KP004
PRICE : RM 70
SOLD OUT!!!

Tuesday, 3 June 2014

Hari sakit

Hari Selasa..ish sakit tekak yg teramat sgt. Macam sakit beguk pon ade gak. Pedih n perit bile nk telan air liur..wuaaaaa..nk ngajo lg. Mnela larat. Seksa betul bila kita xleh nak bcakap. Ish ish

Konon2 nak amek mc arini..tapi xsampai hati nak kasi kelas kat colleagues..dorang pon ade banyak keje yg nal dibuat. So nak tak nak terpakse la kuatkan semangat. Tahan jela..kifarah kifarah.

Sakit ni buatkan kite ingat pada Pencipta. Otomatik akan rase bersalah n tertanya2 apa dosa yg kite dah buat..kn kn? Tapi ade je manusia yg tak terasa apa2 kalau sakit..malah Pencipta akan dipersalahkan. Amboi, amboi..

Apepun aku harap sakit yg Allah berikan kepada aku akan dapat menghapuskan dosa2 kecil aku..Insyaallah